Verslag WEST4WORK Kust

 

WEST4WORK te Oostende brak een lans voor werkbaar werk in de horeca

 

Het cultureel centrum De Grote Post in Oostende was the place to be op 25 september voor de vierde sessie van de West4Work roadshow rond ‘werkbaar werk in de horeca’. Maar liefst 150 deelnemers en een pak boeiende sprekers vonden hun weg naar de verschillende workshops en het symposium.

Adviseur arbeidsrecht en competitiviteit Kathelijne Verboomen gaf een zeer heldere uiteenzetting over de maatregelen van de wet Peeters toepasbaar op horeca, nadat ze werd ingeleid door voorzitter van het Streekoverleg en burgemeester van Oostende, Johan Vande Lanotte. De maatregelen uit de wet wendbaar en werkbaar werk werden zeer concreet toegelicht, net als een aantal nieuwe aspecten uit het zomerakkoord, die heet van de naald werden toegelicht. Het slotwoord was voor Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Horeca Vlaanderen, die zeer begeesterend het woord opnam voor de sector, enerzijds zijn dankbaarheid uitte voor de vele instrumenten die de afgelopen jaren reeds aangereikt werden aan de sector, maar ook benadrukte dat er nog een weg af te leggen is in de toekomst.

Daarna konden de deelnemers plaats nemen in 12 verschillende workshops die een aantal concrete thema’s aanraakten, zoals bv IBO-opleidingen in de horeca, de voorstelling van de app NOWjobs, de voordelen en gevaren van flexijobs, etc.